Onze nieuwe fles van 875 ml is ideaal voor als u echt dorst hebt!

Het is de eerste keer dat het gebeurt, maar mijn gevoel zegt dat het niet lang zal duren voor het de norm is eerder dan de uitzondering.

Ik open de envelop met mijn telefoonrekening en vind een extra item, een flyer over wat er verandert onder de nieuwe merknaam proximus. Ik lees dat ik er mij geen zorgen over hoef te maken dat mijn gsm-rekening en mijn telefoonrekening misschien tot één factuur zouden samengesmolten worden. Neenee, als ik tot nu toe twee verschillende facturen ontving, zal ik ook in de toekomst twee verschillende facturen ontvangen.

Er vormt zich in mij de gedachte: “Wat een vreemd iets om mij op het hart te drukken. Ach ja, de eenvoudigste verklaring zal wel zijn dat proximus van plan is de twee facturen op termijn wel degelijk samen te voegen.” Deze gedachte heeft zich gevormd voor ik het goed en wel beseft heb, maar dan realiseer ik me dat ze waarschijnlijk correct is.

O nee, het is niet de eerste keer dat ik A lees en bij mezelf denk dat in een eerlijker versie niet-A zou moeten staan. Maar tot nu toe had ik daar altijd bijkomende redenen voor. “Om u nog beter te kunnen dienen hebben we het loket afgeschaft.” Het vereist geen bijzonder hoge graad van alertheid om in te zien dat het ook de bank goed uitkomt om een loketmedewerker minder te betalen. Dat we er het praatje bijkrijgen van de verbeterde dienstverlening is iets dat al lang tot het decor is gaan behoren. Sterker, het zou opvallen moest het achterwege blijven.

Nu is het de eerste keer dat ik uit mijzelf geen enkele reden heb om het omgekeerde te verwachten van wat er in de flyer staat – ik zie niet waarom proximus zou willen dat mijn gsm-factuur en mijn telefoonfactuur in een gezamelijke factuur verenigd werden – en dat ik enkel en alleen door de verzekering dat het niet zal gebeuren de indruk krijg dat het al bij al waarschijnlijk toch zal gebeuren.

Alleszins kan ik niet ontkennen dat het nieuwe systeem veel klantvriendelijker is. Ik hoef niet meer uit de stroom van desinformatie de puzzelstukjes te herkennen en ze tot een beter met de waarheid overeenkomend geheel proberen samen te leggen. Ik kan nu gewoon nemen wat er staat, dat omkeren, en voila: daar heb ik mijn waarheid al!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s